There was an error in this gadget

Wednesday, October 13, 2010

Ijan & Cinot,Wifey BFF

Salam, agak lama tak update blog, gambar ni pun gambar lama, wedding kawan baik isteri Cinot dengan seorang yang bertuah Ijan, hehe, ayat mcm bodek jer..gurau gurau jer..

Ok shot ni ambil potraiture skit, arak skit, ngan kawan kawan skit, njoi!!!!









Add Image


Teeeeet!!!!

Wednesday, June 23, 2010

WTS : 400D

WTS Canon 400D - RM 900

Body only, charger (*third party), battery original, neck strap.
no box, no eye-cup,no dust/no fungus, just service it on 17hb jun10*-
*somewhere around that week
i bought it brand new from fotoselangor and want to sell it,
Shutter count around 15k and few calar-calar. used body ma
Kindly call 019-3182645 for viewing and terus beli..hehe..
serial no : DS126151



Monday, May 31, 2010

Seascape at Teluk Batik

Salam,
it's been such an amazing weekend..mmg syioksungguh last week,jumpa mak & mak mertua, happy2, balik kmpg isteri, gi teluk batik...ehehehe..ni nak habaq mai, teluk batik tu best bangat, syiok kalau nak gi beach yg bersih dan ada sunset, owh yes, sunset!!!
Seriously, it's a super duper fun place for photographer as well.

Less talk, more picture please..njoy







A shots are taken with 5dmkii+17-40L+Cokin Z121M

Wednesday, March 10, 2010

Publish - Berita Harian 06.03.10

Salam,

Greeting my fellow friend, either u are from flickr or facebook or suddenly stumble upon my blog, i welcome you to my very humble blog. :P

Hehe, Kali ni nak berkongsi kegembiraan tentang my first and foremost publish picture on our local newspaper, Berita Harian, It was on Ruangan Sabtu, Page 4, Direnjis-renjis. I took the pictures of my best friend wedding, and it so happen dan juga lucky dpt masuk dlm paper! Less word, more photos, Hope you're like it! I post u the keratan and few picture yg dpt masuk dlm paper and few that didn't make it..












Sunday, March 7, 2010

Konvo shot! Huhuuuuuuuuuuuu!!!!

Salam dan selamat sejahtera sahabat..
It's been a while tak update blog..
Kinda busy with life, with work and family, busy is great right..

Kali ni nak update pasal gmbr Convocation. Bertempat di Uitm Shah Alam,
i cover up gambar my super junior mass comm, Iza,yes Iza..A very cool lady with personality.
Iza nampak very natural,with her big title of the day, Anugerah Naik Canselor (well done sist)
she's shining very bravely for the rest of the day i guess..
Less word, more photos, come and take a look :D



















Tuesday, February 23, 2010

Happy Birthday Apip...

Pada beberapa Sabtu yg lepas, diriku berpeluang untuk amik birthday party anjuran kawan isteri. Sangat menarik, sungguh teruja dgn first job of 2010, (lama dah x buat job)

Couple up with few lenses, i took the challenge..huhuhu..
the birthday party was great, the theme is red, mcm gong xi fa cai plak, hehehe..
we having fun doing outdoor photography.. :D
One Years old, Afif Ikmal, or better else, Apip pun nampak ceria sepanjang shooting akitiviti.












All the best to Nizam, Malia dan Apip! You guys rock!

Gmbr gmbr diatas di ambil dengan 5dmkii+Helios 44-2 2/58 (M42 lens)

Monday, February 22, 2010

Monotone pictures , Apakah itu...

Salam and Greeting...
Kembali aku berblog walau tiada siapa ikut blog aku ni, Well, there is a saying.
Is not about being read, it's about being written.
Mcm kelakar jer, apapun kali ni nak kongsi about monotone, Monotone ni slalunya black and white yg berkaler.Apakah itu? Yes, it is. Black and white plus green, black and white plus blue, but personally monotone memang ada mood dalam menaikkan gmbr.Mari lihat gambar ini untuk keterangan lanjut (*skema kan?





My wife, my love, my only one...

I'm proud to say i'm married to a very lovely lady, Dewi Melati..
Yes i am, love her very much. Tot of sharing few pictures of her as a token of love.

Love you sayangku! Mwah Mwah..









Sunday, February 21, 2010

Wedding, Pre-Wedding and Engangement

Salam semua,
how are you (*style abg kasim raja lawak)

Bila sudah berjinak dalam photography, pasti kebanyakan khalyak mesti tanya???

U buat wedding?
U ada laman web?

Lol, dah lama nak buat something yg boleh kasi dorang jawab...

Yes, i buat!
Ada! Check my blog : www.sangphotographer.blogspot.com and my flickr..

Apa pun yg penting, mereka nak kenal dgn kita as a photographer,
nak tau tentang gambar kita. mcm mana rupanya? cantik ke idak?
pakej yang ditawarkan? mcm mcm lagi....

Ok here's my package :
Anything that suit your budget!!!
Yes! I could do expensive one and cheap one! You Decide!!!

Here some of my wedding photo sample :